HemNyheterSpektakulära jubileumssmällar väntas i Nybro

Spektakulära jubileumssmällar väntas i Nybro

–Du har väl inte missat att det kommer skjutas fyrverkerier idag nyårsafton kl. 17.00 i Nybro. I år är det jubileum med 20:e året i följd och sannolikt ett av Sydöstra Sveriges största fyrverkeri.

Detta berättar Glenn Hammarström på Hammarströms fastighetsförmedling som tillsammans med sina kollegor Anna Parsing och Kristian Johansson är extra laddade att få bjuda på riktiga jubileumssmällar.

–Folk ringer redan i början av december och frågar när uppskjutningen kommer ske, inte om. Fast när det gäller nyårsfyrverkeriet är det riktigt kul att bli tagna för givet. Det visar att folk är glada över att det händer saker i Nybro och samtidigt är det ju ett kul sätt för oss att bjuda tillbaka till kommuninvånarna och andra tillresta personer från närområdet, säger Glenn.

Går extra högt

–Efter pandemin 2020 och 2021 har det blivit en tradition att skjuta upp från det inhägnade området på Victoriavallen, och det fortsätter vi med. Detta innebär att Göteborgs Fyrverkerifabrik kan skjuta de stora pjäserna högt, över 200 meter upp i luften, vilket i sin tur betyder att fler kan se fyrverkeriet exempelvis från stationsområdet, Grönvägen, Villagatan eller Storgatan. Och för dig som bor i centrala Nybro är det bara att gå ut i trädgården eller på balkongen för att se skådespelet, berättar Glenn.

–Vad Susanne Hansson och övriga hos Göteborgs Fyrverkeri har hittat på i år är såklart en hemlighet. Men det utlovas omtumlande pyrotekniska upplevelser, starka färger, härliga guldregn och allt som hör till.  Det är riktiga proffs och flerfaldiga svenska mästare vi har att göra med, som sköter allt från design, planering och produktion till utförandet där pjäserna är riggade i stativ med elektrifierad avskjutning. De tar även hand om efterarbetet så att vi alla kan njuta av showen och fortsätta våra nyårsfiranden på kvällen.

17.00

–Välkomna att fira fyrverkeriets 20-årsjubileum på nyårsafton och starten för 2023 med oss. Låt detta arrangerade fyrverkeri bli det du tittar på. Tänk på miljön och ställ in ditt eget för att ge dem som har obehag av smällare en lugn nyårskväll. Du som kommer i bil bör tänka på att vara ute i god tid för att hinna få en bra plats, för klockan 17.00 börjar skådespelet, hälsar Glenn, Anna och Kristian.

En bild från 2022, då vi såg fyrverkeriet när vi stod vid järnvägsstationen.

Vi på NybroExtra vill också passa på att önska alla läsare och annonsörer ett gott nytt år. 2023 blir ett spännande år för oss, då vi byter format på tidningen blir modernare, bekvämare och mer påkostade. Första numret kommer den 21 februari. Vi ses! 

POPULÄRT