HemNyheterPopulära bolldagen var tillbaka

Populära bolldagen var tillbaka

Efter tre års uppehåll var Madesjöskolans bolldag för mellanstadiet tillbaka, till mångas glädje. Jämna matcher i både innebandy och fotboll spelades i OG-hallen där vinnande klass i respektive idrott sedan mötte lärarna. 

170 elever och lärare från årskurs 4 till 6 var på plats i OG Hallen för att kämpa om de åtråvärda vandringspokalerna och titeln bästa klass 2023 för tjejer respektive killar i innebandy och fotboll.

Tjejerna och killarna var uppdelade för sig i två grupper där alla mötte alla i matcher på 9 minuter. Fyrorna fick leda med ett mål mot femmorna och två mål mot sexorna.

–Bolldagen startades 2011 och sedan dess har vi, med uppehåll för pandemin i tre år, träffats en heldag för att ha kul tillsammans, röra på oss och få god sammanhållning med klasskompisar som hejar på varandra. Det är riktigt roligt att vi kan genomföra denna dag igen, säger Rasmus Nygren lärare i 4B.

När NybroExtra är på plats spelas tjejernas innebandyfinal mellan 5C och 6B. En mycket jämn match där 6B tillslut vann med 3–2. På fotbollsplan var det killarna i 5C som besegrade killarna i 6A och de fick sedan möta lärarna, som dock blev för svåra att vinna över.

–Det är jättekul att vara här idag och roligast är att spela även fast det inte gick så bra för oss i innebandyn, men fotbollen kommer vi vinna, säger ett gäng förhoppningsfulla tjejer från 4A.  

Killarna i 5C som vann fotbollen.
Grabbarna i 5C möter lärarna.
Tjejerna i 6B som vann innebandyn.
Jämn match mellan tjejerna i 5C och 6B.
Ett gäng tjejer från 4A trodde på seger i fotbollen.

POPULÄRT