HemMånadens TårtaLeende och välkomnande personalen på Violen fick tårtan

Leende och välkomnande personalen på Violen fick tårtan

–Jag skulle vilja nominera fantastiska personalen på förskolan Violen i Madesjö, säger Pernilla Engelholm i ett mejl med motivering:

 Varje dag möts vi av leenden och ett välkomnande som gör mig alldeles varm i hjärtat. Ni är bäst på att få varje barn att känna sig sedd och viktig. Som förälder är jag oerhört tacksam över att ni, just de där dagarna när barnen är ledsna och hellre vill vara hemma, är extra måna om att lägga tid och fokus för att lämningarna ska bli så bra som möjligt. Jag är så tacksam över att ha turen att ha mitt barn just på Violen. Tack för att ni finns.”

Vi kör bort till Violen för att överraska personalen. När vi kommer är gruppen på väg in efter en tur ute i det fina vädret. Barnen undrar nyfiket vad jag har med mig i paketet och alla blir glatt överraskade att det är en tårta.

–På Violen går de minsta barnen, som är en härlig grupp mellan 1–3 år och vi i personalen trivs utmärkt tillsammans, säger Sanna Franzén, Ulrica Johansson, Cecilia Lindahl och Fia Hansson. Här jobbar också Ninni Wallqvist som hade ledig dag.

–Det bästa med vårt jobb är barnen. Att få vara med och följa deras utveckling är fantastiskt kul.

Vad är då knepet för att lämningen ska gå bra?

–Vi är särskilt måna om att se varje barn, och det skall alltid finnas en ledig famn att gå till. Vårt speciella vinkfönster är också mycket viktigt. Där kan barnen stå och vinka när föräldrarna lämnar dem för att gå till sina jobb.

Vinkfönstret på Violen är viktigt för barnen vid lämningen.

–Tack för tårtan, den delar vi med barnen efter middagen, hälsar personalen.

Marine Arvidsson

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? 

Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com

Skriv även ditt eget namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT