HemNyheterHockeykulturen gav segern efter historiskt slutdrama!

Hockeykulturen gav segern efter historiskt slutdrama!

Vi firar med hela Nybro och gratulerar Nybro Vikings och alla klubbens supporters till en stor sportslig bragd och framgång!

Inför årets säsong beskrev NybroExtra på flera sidor den starka lokala hockeykulturen, dess orsaker och effekter i nutid. Det som gör att Nybrobor troget följer sitt lag i med- och motgång, firar segrar och möter motgång med kunnig förväntan. Det som också gör att grannstäder utan samma kultur får finna sig i att förbli lillebror när det verkligen gäller.

Nu kan vi summera, och det blev verkligen en närmast sporthistorisk kamp mellan storebror Nybro, men sin hockeykultur och sina trogna supporters, och lillebror Kalmar som visserligen fått ihop ett bra gäng spelare, men saknade den sista pusselbiten. Kulturen!

Nybro Vikings vann på alla fronter. I segrar på rinken, i supporterenergi både hemma och borta och i det verkligen avgörande ögonblicket i lördags. Fyra och en halv minuts väntan på att Kalmars match skulle sluta blev till olidlig spänning i Liljas arena för spelare, som nervöst närmast tuggade sönder sina klubbor, och publik som med högsta puls sekund för sekund blandade hopp med förtvivlan. Sedan, när allt var klart, ett jubel och ett firande som ytterligare stärkte hockeykulturen i Nybro. Storebror hade visat vad som krävs i avgörande ögonblick för att lyckas i hockey.

NybroExtra firade med lag, ledning och supporters på Stora hotellet i lördags kväll. Nästa säsong ska Nybro berömda hockeykultur, med framgångar och anor generationer tillbaka, ge segrar och härliga duster i Hockeyallsvenskan! 

Grattis alla i vår älskade kommun!

Nybro Vikings hyllades på Nybro torg…
…dit flera tusen supporters kommit för att fira hockeyhjältarna.

POPULÄRT