HemNyheterVisst borde april kallas för den glada rodnadens månad!

Visst borde april kallas för den glada rodnadens månad!

Visst borde april kallas för ”den glada rodnadens månad”. För fastän vädret inte vet hur det vill ha det, och isande vindar har satt käcka röda kinder på Nybroborna, så har vi i nästa stund fått glimtar av sol. Helt utan att ha blivit fisförnäma sätter vi näsan i skyn. För att framemot kvällen, under tandborstningen, absolut tycka ansiktet fått lite färg. Lite snygg rodnad. Men mest rodnar vi denna april över att de glada tillropen fortsätter komma till vår redaktion. Ni gillar vårt nya format och vår modernare design. Stort innerligt Nybroitiskt tack!

April månads tidning är som sig bör mångsidig, vi följer Nybro på ett brett och positivt sätt. Men teman finns alltid. Nu heter det Bygga och Bo i Nybro. Ett par lästips:

För Janne Wöllecke och sambon Jozefine Modig har drömmen om att bygga ett hus funnits länge. De hittade tomten i Jannes hembygd Kråksmåla och sedan ett par månader lever de nu tillsammans i det nybyggda huset. 

Det mest påtagliga lägenhetsprojektet i Nybro handlar om kvarteret Thor, som ligger strax intill Kulturhuset Kristallen.

Energisnåla fönster dominerar totalt marknaden vid Sunnerbo Fönster AB i Nybro. Numera prioriteras alla att hålla energikostnaderna nere och fönster och dörrar ska vara gjorda för att hjälpa till.

Fikajakt

Thérèse Köppen har i detta nummer gått på historisk fikajakt och ger oss härliga minnen kring Lisas Konditori och Kafé Tallbo.

Miranda Aronsson har bott i Nybro i hela sitt snart 20 åriga liv. Med sitt skrivande vill hon hylla de eldsjälar som inspirerar, kämpar och brinner för att upprätthålla stadens glöd och som ser till att samhället utvecklas. Hennes berättelser, möten med entreprenörer runt om i Nybro, får du i NybroExtra. I första reportaget skriver Miranda om Växtriket och låter Monica Jonsson beskriva sin passion.

Så en riktigt annorlunda tävling! I vilka kyrkorum i Nybro finns dessa föremål? NybroExtra begav sig tillsammans med kyrkans traineearbetare Sofie Eriksson Erbel ut för att fotografera. Kan du para ihop rätt föremål med rätt kyrka? Läs mer på sidan 52 och lycka till.

Musikprofil 

En verklig musikprofil i Nybro är 82-årige Börje Edh, som gjorde debut i offentliga sammanhang som 12-åring. Då framträdde han i välkända Theandersalen i Stora Hotellet. Än i dag spelar han på sin saxofon! Börje minns sitt Nybro denna månad.

54-åriga Mariana Rundgren är en av veteranerna inom damfotbollen i Nybro. Hon fortsätter även denna säsong i Boda Bruks GoIF. Redan som 12-åring började hon  i Madesjö IF där hennes syster Susanne redan var i farten. Mariana är månadens idrottsprofil.

Nu laddar vi för Nybro Extras populära Sommartidning. Den är aktuell hela sommaren och den bästa vännen att ha med på upptäcktsfärd i allt det fina i Nybro! Så glöm inte att boka en annons med extra långt läsvärde över hela sommarsäsongen. Som alltid, NybroExtra når alla hushåll i vår region och i sommar också våra besökare.

Vi önskar alla våra läsare och annonsörer en mysigt fin och vårkramig Valborg!

Loa

Månadens idrottsprofil Mariana Rundgren tar fortfarande fram fotbollen hemma i trädgården och jonglerar.
Musikprofilen Börje Edh minns sitt Nybro. För 70 år sedan gjorde han offentlig debut i Theandersalen, som 12 åring.  Än idag tar gillar han att spela saxofon.
Svenska kyrkans traineearbetare Sofie Eriksson Erbel tar oss med på en gissningstävling bland kyrkorna

POPULÄRT