HemNyheterÖppet hus med snittar och bubbel när Kry-vårdcentralen i Nybro nyöppnade

Öppet hus med snittar och bubbel när Kry-vårdcentralen i Nybro nyöppnade

Flera hundra personer kom under torsdagen då det var öppet hus med stor invigning av Kry-vårdcentral i Nybro. Nya skyltar och nya arbetssätt är det som kommer möta både de patienter som är listade på vårdcentralen och de nya som välkomnas.

För ett år sedan förvärvade Kry vårdföretaget Cityläkarna, som har vårdcentraler i Nybro, Kalmar och Oskarshamn. Sedan dess har arbetet med att integrera vårdcentralen och dess medarbetare i Krys digifysiska arbetssätt pågått och nu blir Nybro en viktig del i Kry-familjen och kommer på sikt vara inkluderade i den app som finns sedan tidigare på andra orter.

Huvudtanken med den digifysiska vård som Kry erbjuder är att patienten först kan ha ett videosamtal där det görs en bedömning om vård kan erbjudas direkt i det digitala vårdmötet eller om det även krävs fysisk undersökning och då få tid för det.

–De nya fräscha lokalerna är nu tillsammans dubbelt så stora mot tidigare och har massor av fördelar. Här finns större och välisolerade rum, lokalerna är anpassade för vår verksamhet, vi har fler toaletter och ett bra LAB. Det är också tryggt, harmoniskt och lugnt för både patienter och oss 15 personer som jobbar här, berättar enhetschef Anna Sjöö.

–Vi har varit i gång sedan 1 mars och trivs alldeles utmärkt.

Under torsdagseftermiddagen den 27 april var det öppet hus och invigning i de nya lokalerna på Hornsgatan 1. Det bjöds på snittar, bubbel och kaffe, tipspromenad och ansiktsmålning. Det var cirka 500 personer som deltog.

Ulf Ohlsson läkare, Jonas Belframe Linné kommunikationschef hos Kry Sverige, Marie Jonsson undersköterska och Sara Grönlund Krys Sverigechef i fysisk vård gratulerades av Tobias Fagergård, kommunstyrelsens ordförande i Nybro, Maria Faltin från Nybro kommuns näringsliv och Carina Åresved Gustafsson kommunchef i Nybro.
Åke och Solvig Svensson i samtal med sköterskan Marie Johansson.
Systrarna Gunilla Axenklev och Suzanne Rundström var imponerade av Krys fina lokaler
och snittarna som smakade mycket bra, tyckte de.
Anna Sjöö gratuleras av kollegan Ulrika Nilsson från Cityläkarna i Kalmar.
Barbro och Leif Lemdal räknade ben på skelettet under tipspromenaden.
Personalen Lisa Papp Sandgren, Dominica Angel, Agneta Foleby och Isabella Herbst trivs mycket bra i de nya lokalerna på Honsgatan 1.
Snittar och bubbel.

POPULÄRT