HemMånadens TårtaTårta till Ulla ”den bästa medicinen man kan ha”

Tårta till Ulla ”den bästa medicinen man kan ha”

Monica Eriksson nominerar Ulla Stålbrand till en tårta. Resursen på Jutetjänsten som alltid ställer upp. Motivering:

”Ulla är en fantastisk vän, som inte bara är värdefull för mig utan även för många ensamma äldre människor. Hon är en del av Jutetjänsten där hon ställer upp och hjälper till med allt från att handla och sjukhusbesök till promenader och fikastunder. Hon är otrolig!”

Strax innan kl. 10 stiger vi in i konferensrummet på Jutegården för att överraska Ulla. Här har medarbetarna i Jutetjänsten samlats för möte. Och visst blev hon paff.

–Är det sant? Till mig så roligt, säger en rörd och tacksam Ulla.

– Jutetjänsten startade 2014 och det var jag och Mona Gustavsson som var med från början. Idag är vi 15 som arbetar ideellt med att hjälpa de som behöver någon i vardagen, så jag är inte själv, säger Ulla och pekar på sina vänner runt bordet.

–Det bästa med att vara med i Jutetjänsten är att det ger så mycket tillbaka. Jag kan berätta en historia som jag var med om häromdagen: 

–Jag brukar gå till en dam sam har svår astma och hostar konstant under eftermiddagarna. När jag var hos henne satt vi och pratade i över tre timmar och hon hostade inte en gång.

När hon sedan ringde till mig och sa: ”Ulla du är den bästa medicinen man kan ha” då blev jag mycket glad och otroligt rörd. Exakt så känns det att vara med i Jutetjänsten.

–Tårtan delar jag med mina vänner här i Jutetjänsten efter mötet. Stort tack hälsar Ulla.

MARINE ARVIDSSON

Vill du också nominera någon till en tårta ”För att du är värd det”? Mejla namn och en bra motivering till nybroextra@telia.com Glöm inte skriva ditt namn och telefonnummer så vi vet vem som nominerar och ifall vi behöver komma i kontakt med dig för att göra utdelningen av tårtan till en överraskning.

POPULÄRT