HemNyheterNybrotjejen Sanna ställer ut på Liljevalchs

Nybrotjejen Sanna ställer ut på Liljevalchs

På Liljevalchs i Stockholm pågår just nu vårsalong. En av konstnärerna som deltar är Nybrotjejen Sanna Ekelund, som har hela tre tavlor med på utställningen.

–Det är fantastiskt roligt för mig att vara en av 163 som antogs till årets utställning dit ca 5000 sökte. Totalt lämnades 20 000 verk in och 298  av dem finns nu att beskåda på Liljevalchs, där tre är mina, säger Sanna Ekelund när NybroExtra når henne över telefon.

–Det är andra gången jag söker till Liljevalchs. Jag sökte en gång när jag var 18 år, men kom då inte med. Att nu bli antagen är riktigt stort.

Konstskola

Några minns säkert Sannas medverkan på vårsalongen här i Nybro 2013 med sin färgglada och detaljrika tavla ”Kaotisk”.  

Efter gymnasietiden lämnade Sanna Nybro för Stockholm och studier på Nyckelviksskolan, som är en konstskola där ettåriga utbildningar inom konst, konsthantverk, arkitektur och design bedrivs. Efter ett par år var hon tillbaka i Nybro, men längtade snart till fortsatta studier inom konst och Nyckelviksskolan i Stockholm igen, där det denna gång blev inom keramik.

Sedan  2016 bor Sanna i Stockholm och arbetar som coach på en daglig verksamhet.

–Jag trivs jättebra här. Stor del av min lediga tid ägnar jag åt att teckna och måla. Många färgglada porträtt blir det, säger Sanna.

MARINE ARVIDSSON

Liljevalchs i Stockholm har en tradition med över 100 år i ryggen. Det är en jurybedömd utställning som har allt från måleri, teckning och skulpturer till installation, video  och AI genererad konst att bedöma. Du måste vara 18 år fyllda för att få lämna in ditt bidrag.  Utställningen pågår till 21 april.

Om Sanna Ekelund och annan härlig läsning om det lokala hittar du i årets första NybroExtra som kommer med Postnord den 27 och 28 februari…

…och glöm inte semlefesten som vi på NybroExtra arrangerar tillsammans med butikerna 28-29/2 och 1/3.

POPULÄRT