HemNyheterStora drömmar och viktiga val!

Stora drömmar och viktiga val!

Maj månad närmar sig och drömmen om varma sköna stunder i hemmet på balkongen eller i trädgården hägrar. Vad är då bättre än att det kommer ett nytt nummer av NybroExtra med det tema som innehåller några av livets största drömmar och viktigaste val. Bygga och Bo i Nybro!

Större hyresvärd än någon annan i vår kommun är Nybro Bostad AB med nästan 2300 lägenheter. Bosse Svensson har mött vd Sulev Pull i ett längre samtal om allmännyttans villkor, boendets pris, planer, aktuella problem, framtida planerade projekt och en vd:s drömmar.

Andra viktiga aktörer kring hus och bostäder är mäklarna. Vi har mött Glenn Hammarström som tror på framtidens boende i vår kommun. 

Vem minns inte sin barndoms kiosk? Thérèse Köppen har letat i Gerhard Köppens arkiv och plockat fram några gamla kiosker som funnits i Nybro, men det fanns ännu fler. Det var på den tiden många stannade till och köpte sin kvällstidning och en godisbit på väg hem från jobbet. 

Pelles Kiosk låg på Storgatan intill järnvägsbommarna. Man pratade gärna bort en stund med någon av de två trevliga, pratglada ägarna Ebba och Herman Pettersson. Här fanns inte bara godis, utan man kunde även köpa en korv med bröd eller kroppkakor. Upphörde 1964

Skatterabatt

ROT och RUT har blivit viktiga hos hushållen och företagen. Inte minst för byggbranschen som sargats svårt av tuffa tider, inflation och höjda räntor. 2024 har kommit med nya regler och framför allt möjlighet att få mera skattereduktion. Självklart har vi därför specialsidor  om RUT och ROT så att du lättare kan hitta den som kan hjälpa dig med skatterabatt!

Ung och äldre 

Skyttetalangen Anna-Sofia Önnered i Alsterbro ungdomsskytteförening har redan nått den svenska eliten. 18-åringens gren är sittande luftgevär, och Anna-Sofia är månadens idrottsprofil.

Sina 76 år till trots är Kjell Haraldsson i Madesjö fortfarande aktiv inom flera områden, även om han som pensionär slagit av något på takten. Framför allt gillar han skogsskötsel och jakt.

Olikadagen

Den 21 mars firades olikadagen,  som uppmärksammar att olika är bra. Barn och lärare på tre avdelningar i Hanemålagårdens förskola gjorde olika projekt som visades i kollage på lekgården hela dagen. NybroExtra gillar engagemanget och var där.

Tjejkväll

Nu är det nära! På torsdag äger Nybros härliga ”Tjejkväll” rum. Centrums gator och butiker fylls av glada och entusiastiska kvinnor. Självklart har Nybrobutikerna fyllt på med varor och extra bra priser. Goodiebagsen är packade och väntar på dig!

Ann, IngerLena, Lehna och Karin, fyra glada tjejer som hjälpt oss packa goodiebags. Stort TACK!

Detta och mycket mer läser du om i tidningen som kommer i brevlådan 23 eller 24 april med Postnord.

POPULÄRT